Nem véletlen, hogy a vízcsapból is az folyik, hogy tegyél félre a nyugdíjadra!

Nem véletlen, hogy a vízcsapból is az folyik, hogy tegyél félre a nyugdíjadra!

A nyugdíjbiztosító 2017. januári adatai szerint ma Magyarországon több mint 2,6 millióan részesülnek nyugdíjban vagy nyugdíjszerű ellátásban, közülük mintegy kétmillió az öregségi nyugdíjasok száma. Az ellátottak közt nagyon magas azoknak az aránya, akiknek az ellátása még a 100 ezer forintot sem éri el, ők 1,2 millióan vannak. Több mint 700 ezer öregségi nyugdíjas van köztük. 71 ezer nyugdíjasnak az 50 ezer forintot sem éri el a járandósága – olvasható a részletes indoklásban.

A KSH jövedelmi adatai azt mutatják, hogy az elmúlt években nőtt az időskori szegénységben élők aránya. A szegénységi küszöb alatt élő nyugdíjas háztartások aránya 2010-ben még 4,6 százalék volt, ez 2015-re 7,1 százalékra nőtt. Vagyis öt év alatt jelentősen nőtt azon nyugdíjasok száma, akik jövedelmi szegénységben éltek. Olvashatjuk a Napi.hu egyik cikkében.
A jelenlegi helyzet sem rózsás a nyugdíjasok vonatkozásában. Az elöregedő társadalom a jövőbeni nyugdíjasok szempontjából, még riasztóbb.

 

A KSH adatai és előrejelzése ennél riasztóbb
A legutóbbi, 2015-ös népesség-előreszámítás eredményei szerint az alapváltozatban 2060-ban várhatóan 7 millió 900 ezer fő lesz Magyarország népessége; a magas változat 8 millió 700 ezres népességszámot jelez, az alacsony változatban 6 millió 700 ezer fő szerepel.

Népesség-előreszámítás KSH
Népesség-előreszámítás – KSH

 

Nem véletlen, hogy a vízcsapból is az folyik, hogy tegyél félre a nyugdíjadra!
Arról nem is beszélve, hogy olyan technikai és informatikai fejlődés van, hogy csak kapkodjuk a fejünket, amikor újabb kütyüt vagy a munkánkat megkönnyítő, vagy az emberi munkaerőt helyettesítő megoldást mutatnak be.
Ma még dolgozunk – így, vagy úgy, de van jövedelmünk. Van miből félre tenni.
Ma már nem az a kérdés, hogy akarsz-e nyugdíjbiztosítást, hanem hogy mikor?
Nekem az a feladatom, hogy hozzásegítselek a Boldog, méltóságteljes nyugdíjas évek biztonságához.

 

Találkozzunk egy nyugdíj-tanácsadáson!
Ha bővebb tájékoztatást akarsz hívj, vagy küldj elérhetőséget vissza hívlak!

 
Visszahívást kérek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük