Szeretnél egy saját otthont magadnak?

Szeretnél egy saját otthont magadnak?

Milyen otthont házat, vagy lakást képzeltél el magadnak? Hány szoba legyen benne? Zuhanyzós, vagy fürdőkádas legyen?

Milyen jó érzés munka után haza érni egy jó meleg fürdőt venni, vagy csak elnyúlni a nappaliban a kanapén?

Hányszor képzelted már el?

Új, újszerű vagy használt? Örök kérdés az ingatlanvásárlás folyamatában, amely idén még nehezebb válaszolható meg, hiszen eddig sohasem látott ütemben fog nőni az új építésű lakások kínálata. Számtalan indok, vélemény, előny és hátrány sorolható fel mindegyik típusnál, dönteni azonban mindig az ingatlanvásárlónak kell, a konkrét információk birtokában. Lakás – elő takarékossággal közelebb kerülhetsz az álmaid ingatlanhoz. Lehetőség van azonnali hitelfelvételre is ami FIX kamattal is elérhető.

Hogy melyik pénztárat válaszd ahhoz egy kis

Segítség

Április 18-tól akciósan köthetünk új lakás-elő takarékossági szerződést!  Az akciót az olyan új, 8 vagy 10 éves futamidőre kötött szerződések esetén vehetjük igénybe, melyeknél a havi megtakarítási összeg legalább 19 900 forint. Ezen szerződéseknél 40 ezer forintos bónuszra vagyunk jogosultak a 8 éves, illetve 39 994 forintos bónuszra a 10 éves megtakarítások esetében. 80 ezer forint is ütheti a markunkat, amennyiben a 40 ezer forintos betétet választjuk ugyanezekre a futamidőkre. Az akcióban társasházak is részt vehetnek.

A takarékpénztár a bónusz összegét egyszer írja jóvá a szerződés kiutalásakor, mint a megtakarítás részét. Ennek megfelelően a megtakarítás bónusszal növelt lakáscélú felhasználását is igazolni kell. A felvehető hitel mértékét a bónusz összegével csökkentik, feltéve persze, hogy lakáshitelt is igénylünk a megtakarításunk mellé. A kiutalást megelőzően a bónusz összegét elkülönítve kezelik, arra sem állami támogatás, sem betéti kamat nem jár.

A Fundamenta akcióját felfoghatjuk egyfajta számlanyitási kedvezménynek is. A szerződéses összeg 1 százalékát meg kell fizetnünk, ami havi 20 000 forintos betét mellett 76 500 forintot jelent, ha 10 évig teszünk félre. Amennyiben kitartunk a szerződés végéig és jóváírják a bónuszt, 40 000 forintot kapunk vissza az akcióval. A lakástakarékunk hozama ezzel még magasabb lesz, hiszen a 4,23 százalékos EBKM helyett 4,46 százalékra számíthatunk. Ráadásul a 30 százalékos állami támogatást is hosszú időre rögzítettük, ha a jövőben esetleg csökkentené azt a döntéshozó”

Milyen ajánlatokat találhatunk még?

Pénzcentrum kalkulátorával néhány kattintást követően könnyedén összehasonlíthatjuk a négy lakás-takarékpénztár ajánlatait: láthatjuk, hogy mekkora összeget tudunk felhalmozni, illetve mennyi hitelt vehetünk fel.

Az alábbi példában 20 ezer forintos megtakarítási összeggel és 10 éves megtakarítási idővel számoltunk, valamint jelzáloghitelt is szeretnénk igényelni. A következő ajánlatok közül válogathatunk jelenleg:

  • Aegon: 7,6 millió forintos szerződéses összeg mellett 3 135 875 forintot takaríthatunk meg a 10 év alatt. A hitel THM-je 6,70 százalék.
  • Erste: Az ugyancsak 7,6 milliós szerződéses összeg mellett a 10 év alatt megtakarítunk 3 135 660 forintot, míg a felvett hitelünk THM-je 7,32 százalék.
  • Fundamenta: A 7,65 milliós szerződéses összeg mellett 3 135 777 forintot takaríthatunk meg. Bár a megtakarított összeg gyakorlatilag megegyezik a több ajánlatéval, a felvett hitel THM-je jóval kedvezőbb a többinél: mindössze 3,76 százalék.
  • OTP: Az OTP-nél valamelyest kisebb, csupán 7,5 milliós a szerződéses összeg. A megtakarított összeg itt is hasonló, 3 135 000 forint. A hitel THM-je 7,40 százalék.

Részletes tájékoztatásért hívj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük